Τούρτα φράουλας



ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ


ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ, ΑΦΡΑΤΗ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ!

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,
125 γρ ζαχαρη,
155 γρ αλευρι Φαριναπ,
1 βανιλια

Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη να ασπρισουν, να φουσκωσουν να μην χασουν τον ογκο τους.
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενο το αλευρι σε 4 δοσεις ανακατευοντας απαλα με μαριζ.
Βαζουμε λαδοκολα σε τσερκι (26Νο) ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα για 35 λεπτα.
Το βγαζουμε, το αφηνουμε να κρυωσει και το κοβουμε να εχουμε 2 πατους.

ΣΙΡΟΠΙ
Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα.
Το αφηνουμε να κρυωσει.

ΚΡΕΜΑ
1 λιτρο γαλα,
5 κ.σ. ζαχαρη,
4 κ.σ. γεματες καστερ παουντερ η κορν φλαουρ,
2 κ.σ. γεματες αλευρι,
1 βανιλια,
3 κροκους αυγων,
50 γρ βουτυρο,
10 φραουλες ψιλοκομμενες

Βαζουμε σε ενα μπολ λιγο γαλα και διαλυουμε μεσα το καστερ πάουντερ με το αλευρι.
Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει και ριχνουμε το μιγμα (καστερ - αλευρι). Ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε τους κροκους.
Ανακατευουμε γρηγορα, ριχνουμε τη βανιλια και τελος το βουτυρο σε κομματακια και ανακατευουμε.
Αφηνουμε να κρυωσει τελειως και την αφρατευουμε με το μιξερ.
Ριχνουμε τις φραουλες μεσα στην κρυα κρεμα και ανακατευουμε.
Βαζουμε τον ενα πατο στο τσερκι και σιροπιαζουμε με κουταλι.
Ριχνουμε την κρεμα.
Βαζουμε το δευτερο παντεσπανι και σιροπιάζουμε.
Τελος χτυπαμε 1 φακελο σκονη γκαρνι οπως αναγραφει η συσκευασια και την βαζουμε πανω στο γλυκο.
Γαρνιρουμε με φραουλες.