ΣΤΡΙΦΤΕΣ ΦΕΤΟΠΙΤΕΣ
Υλικά
- 4 φλ. αλεύρι Χωριάτικο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές ξίδι
- 1 κουταλιά ούζο
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. νερό χλιαρό
Για τη γέμιση
- 600 γρ. φέτα
- 300 γρ. μυζήθρα ή αναρή ανάλατη
Για το ψήσιμο
- μπόλικο σπορέλαιο (ηλιέλαιο π.χ)
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- 4 κουταλιές σουσάμι
- 1 κουταλιά μαυροκούκι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και προσθέτετε το αλάτι, το ξίδι, το ούζο και ανακατεύετε.
- Στη συνέχεια, ρίχνετε το ελαιόλαδο και ρυζιάζετε. Δηλαδή, τρίβετε µε τις παλάμες σας μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα.
- Βάζετε το νερό και ζυμώνετε μέχρι να έχετε µία αφράτη ζύμη.
- Σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ θρυμματίζετε τη φέτα και την αναρή.
- Γεμίζετε ένα ποτήρι μέχρι τη μέση µε νερό.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το σουσάμι και το μαυροκούκι.
- Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και μετά σε 5 κομμάτια.
- Πλάθετε σε 10 μπαλίτσες.
- Παίρνετε ένα κομμάτι και το πασπαλίζετε µε αλεύρι.
- Το ανοίγετε ελάχιστα και το βάζετε στη μηχανή.
- Ανοίγετε πρώτα στον αριθμό 1 και μετά σταδιακά μέχρι το 6.
- Κάθε φορά που το βάζετε στη μηχανή πασπαλίζετε µε αλεύρι για να µην κολλήσει.
- Στο τέλος, θα έχετε ένα φύλλο 60 εκ. Χ 14 εκ.
- Με ένα κουτάλι βάζετε σε µία γραμμή, κατά μήκος του φύλλου και ένα εκατοστό πιο μέσα από την κάτω του πλευρά, 3 κουταλιές από τη γέμιση.
- Στην πάνω πλευρά κατά μήκος βάζετε µε το δάχτυλο λίγο νερό για να το κλείσετε χωρίς να ανοίξει.
- Τυλίγετε το φύλλο και στριφογυρίζετε.
- Με λίγο νερό κολλήστε τις δύο άκριες και τυλίξτε σαν σαλιγκάρι.
- Βάζετε λίγο νερό στα δάχτυλα των χεριών σας και κολλάτε την άκρη που εξέχει κάτω από το σαλιγκάρι. Το νερό είναι σαν κολλητική ταινία και έτσι δεν θα ανοίξει η πίτα.
- Μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη σκεπάζετε µε πετσέτα.
- Επαναλαμβάνετε το ίδιο µε τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζεσταίνετε μπόλικο σπορέλαιο και βάζετε μέσα 2 - 3 πίτες.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και ψήνετε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και περιχύνετε με μέλι και πασπαλίζετε µε σουσάμι και μαυροκούκι
- Απολαύστε τις ζεστές.
Ακολουθήστε μας στο Google News!