ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΑΜΜΩΝΙΑ)
Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια χωρίς αμμωνία!
Τα έφτιαξα πρώτη φορά και πραγματικά τα λάτρεψα.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 6 γρ. baking powder
- 200 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. άχνη ζάχαρη (προσωπικά θα ήθελα να είναι πιο γλυκά, αν και τρώγονται ευχάριστα και έτσι)
- 50 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 90 γρ. αυγά (τα χτυπάμε για να μετρήσουμε)
- 10 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
- 4 γρ. αλάτι
- 1 αυγό για επάλειψη
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ, την τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο.
- Ζυγίζουμε μπαλάκια 30 γρ. και τα πλάθουμε σε «μακαρόνι» πάχους 1,5 εκ. και μήκους 22 εκ.
- Πλάθουμε σε σχήμα πλεξούδας ή σε ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με απόσταση 2 εκ. το ένα από το άλλο.
- Τα αλείφουμε καλά με το αυγό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στον αέρα για 25 λεπτά περίπου.
- To σχήμα το έχω δώσει με το Roll Press της tupperware, το αγαπώ ιδιαιτέρως αυτό το σχήμα.
Credits:
Γιάννης Λουκάκος (συνταγή)
Instasuntages (εκτέλεση)