
ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, ένα κρεμμύδι και μισή κόκκινη πιπεριά τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
- Μετά βάζουμε πιο κάτω από την μέση ενός ποτηριού κρασί κόκκινο και το αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε τα καλαμάρια, αλάτι, πιπέρι, ένα φύλλο δάφνης και 200 γρ. Πουμαρό και το αφήνουμε να βράσει λίγο.
- Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Το ρύζι το έκανα με 3 ποτήρια νερό και ένα ποτήρι ρύζι, λίγο λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!
