ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, ένα κρεμμύδι και μισή κόκκινη πιπεριά τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
Μετά βάζουμε πιο κάτω από την μέση ενός ποτηριού κρασί κόκκινο και το αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε τα καλαμάρια, αλάτι, πιπέρι, ένα φύλλο δάφνης και 200 γρ. Πουμαρό και το αφήνουμε να βράσει λίγο.
Ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Το ρύζι το έκανα με 3 ποτήρια νερό και ένα ποτήρι ρύζι, λίγο λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
ΠΗΓΗ: Μένια Στεφοπούλου