Μια συνταγή της κυρίας Maria Xatzhstamatioy για ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πατατοκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω 6 μικρές προς μέτριες πατάτες με τη φλούδα και χοντρό αλάτι.
Βράζω 6 μικρές προς μέτριες πατάτες με τη φλούδα και χοντρό αλάτι.
Τις καθαρίζω και τις πολτοποιώ σε μύλο ή με το εργαλείο για αυτή τη δουλειά.
Τρίβω στο χοντρό του τρίφτη ένα μεγάλο κρεμμύδι και στο ψιλό ένα μικρό καρότο.
Προσθέτω πιπέρι κόκκινο γλυκό και μαύρο φρεσκοτριμμένο, 2 - 3 αυγά ανάλογα από το πόσο μικρά ή μεγάλα είναι και 6 κ.σ μυζήθρα ξερή ή κεφαλοτύρι ή πικάντικη γραβιέρα, ότι έχω, 1 κ.σ ρίγανη και 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύω καλά να ενωθούν τα υλικά.
Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια κάνω μπαλάκια και τα ρίχνω σε δίσκο με κίτρινο αλεύρι.
Αφού τελειώσω τη διαδικασία αυτή τηγανίζω σε ελαιόλαδο και αυξομειώνω τη φωτιά μέχρι που να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Προσέχω να φύγει το περιττό αλεύρι, ταυτόχρονα πλατύνω τα μπαλάκια για να τηγανιστούν σωστά.
Ελέγχω με το μάτι την πλευρά που ψήνεται να έχει πάρει χρώμα και να έχει κάνει κρούστα . Τότε γυρνάω προσεκτικά.
Τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας κάθε τηγανιά να απορροφήσει το λάδι.
Αφρός μέσα και τραγανά απ' έξω! Ωραιότατοι!!