Κανελόνια γεμιστά με ζαμπόν και κασέρι



Μια συνταγή της κυρίας Marko Merita για ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ από την ομάδα στο Facebook Χρυσές Συνταγές


Κανελόνια γεμιστά με ζαμπόν και κασέρι

Υλικά
1 πακέτο κανελόνια Misko.
500 γρ. τριμμένο κασέρι,
500 γρ. ζαμπόν (αν θέλετε κάτι ελαφρύ βάζετε γαλοπούλα)
1 λίτρο γάλα,
250 γρ. κρέμα γάλακτος,
150 γρ. φρέσκο βουτύρου,
200 γρ. αλεύρι,
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, μετά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να είναι έτοιμο.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι (δεν βάζουμε πολύ αλάτι γιατί έχουν και τα τυριά και τα αλλαντικά μας) ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να δένει η μπεσαμέλ μας.
Βγάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το κασέρι, ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε την μπεσαμέλ στα δύο.
Το μισό το βάζουμε σε ένα σκεύος που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
Τώρα γεμίζουμε και στρώνουμε τα κανελόνια μας, στρώνουμε στο πυρέξ το μισό από την μπεσαμέλ που έχουμε κρατήσει, γεμίζουμε τα κανελόνια και στρώνουμε στο πυρέξ όπως τα έχω στην φωτογραφία.
Μετά βάζουμε και την υπόλοιπη μπεσαμέλ επάνω και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κασέρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα και ψήσουμε για 20 λεπτά.