Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο



ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ


Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι,
4 κ.σ. λάδι, 
4 κ.σ. μηλόξυδο, 
δύο ποτήρια νερό χλιαρό (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω), 
μια κ.σ. ζάχαρη 
ένα κ.γ αλάτι.
Ζυμώνω και αφήνω να ξεκουραστεί για δύο ώρες.
Μετά το χωρίζω σε 14 μπαλάκια. 
Ανοίγω ένα - ένα τα φύλλα και τα ραντίζω με λίγο φυτικό βούτυρο με λίγο λάδι.
Χρησιμοποιώ το μεγάλο ταψί του φούρνου.
Για το άνοιγμά του φύλλου θα χρειαστούμε άμυλο αραβοσίτου.

Για τη γέμιση: 
450 γρ. φέτα, 
4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό, 
2 αυγά
λίγο πιπέρι.

Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.




Δημιουργός συνταγής: Marina Markou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!