Σπανακοτυρόπιτα σε στριφτά μπαστουνάκια με σπιτικό φύλλο



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΕ ΣΤΡΙΦΤΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Σπανακοτυρόπιτα σε στριφτά μπαστουνάκια με σπιτικό φύλλο

Χορταστική και πεντανόστιμη!

Υλικά
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές σούπας λάδι (ελαιόλαδο)
2 κουταλιές σούπας ξίδι, 
1/2 κ.γ. ζάχαρη, 
2 κ.γ. αλάτι
χλιαρό νερό όσα πάρει, να γίνει μία ζύμη ούτε μαλακή ούτε σφιχτή

Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι
½ ματσάκι μυρώνια
½ ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
3 πράσα, το πράσινο μέρος.
100 γρ. φέτα, 
300 γρ. ανθότυρο, 
100 γρ. πεκορίνο
100 γρ. γραβιέρα
2 αυγά χτυπημένα,
1/2 ποτήρι γάλα, 
2 κ.σ σιμιγδάλι, 
αλάτι – πιπέρι

1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο, 
100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση.
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα πράσα, το σπανάκι (με δόσεις) τα μυρώνια, τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το γάλα και το σιμιγδάλι (το γάλα το κάνει πολύ γευστικό), αφήνουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά. 
Αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τον άνηθο, τα αυγά, τα τυριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. 
Ανοίγουμε σε 5 μεγάλα φύλλα την ζύμη και χωρίζουμε το μείγμα με το σπανάκι. 
Αλείφουμε το φύλλο με λάδι - βούτυρο και βάζουμε τη γέμιση για το πρώτο μπαστουνάκι, το στρίβουμε. 
Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και τα υπόλοιπα. 
Τα βάζουμε στο ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και αλείφουμε και από πάνω με λάδι και λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 180 °βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.