Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ, ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χοιρινές μπριζόλες με πράσα στη γάστρα, με αυγολέμονο
Χωρίς πολύ κόπο και γευστικότατο!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά από τις δύο πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό από ένα λεμόνι.
Βάζουμε στη γάστρα το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά και τη δάφνη και περιχύνουμε με το νερό.
700 γρ χοιρινές μπριζόλες λαιμού
100 ml. ελαιόλαδο
100 ml. λευκό ξηρό κρασί
χυμός από 1 λεμόνια
100 ml. ελαιόλαδο
100 ml. λευκό ξηρό κρασί
χυμός από 1 λεμόνια
8 πράσα σε ροδέλες
4 καρότα σε ροδέλες
2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
70 γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
70 γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
3 κλωναράκια σέλερι χοντροκομμένα
3 φύλλα δάφνης
500 ml. νερό
αλάτι, πιπέρι,
3 φύλλα δάφνης
500 ml. νερό
αλάτι, πιπέρι,
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το αυγολέμονο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
χυμός από 1 λεμόνι
2 αυγά
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά από τις δύο πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό από ένα λεμόνι.
Βάζουμε στη γάστρα το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά και τη δάφνη και περιχύνουμε με το νερό.
Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα.
Για το αυγολέμονο.
Παίρνουμε αρκετό από το ζουμί του φαγητού και το δένουμε με το κορν φλάουρ.
Παίρνουμε αρκετό από το ζουμί του φαγητού και το δένουμε με το κορν φλάουρ.
Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και τα προσθέτουμε στη δεμένη κρέμα.
Περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα αυγολέμονου, κουνάμε την γάστρα για να πάει παντού και σερβίρουμε με τριμμένο πιπέρι.