Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΤΟΥΡΤΑ BOUNTY... ΤΡΙΠΛΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Τούρτα bounty... τριπλής απόλαυσης
...με μπισκότο, κρέμα καρύδας και κρέμα σοκολάτας!
Δοκιμάστε την είναι τέλεια!!
Υλικά
Για τη βάση
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
2 κ.σ γεμάτες κακάο άγλυκο
60 γρ βούτυρο λιωμένο
5 κ.σ γάλα
Για την κρέμα καρύδας
500 γρ. μασκαρπόνε (όχι Φιλαδέλφεια)
200 γρ. ινδοκάρυδο
4 κ.σ άχνη ζάχαρη
Για την κρέμα σοκολάτας
500 γρ μασκαρπόνε
2 κ.σ. γεμάτες Μερέντα
Για τη γκανάζ
200 γρ κουβερτούρα
125 ml γάλα εβαπορέ
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Τρίβω στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Τα γυρίζω σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτω το κακάο.
Ανακατεύω καλά.
Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύω πολύ καλά.
Στρώνω σε ένα τσέρκι 26 εκ. με βάση το μίγμα και πατάω καλά .
Σε ένα μπολ ανακατεύω ίσα να αφρατέψει το μασκαρπόνε με την άχνη και προσθέτω την καρύδα. ( μην βάλετε οποιοδήποτε άλλο κρέμα τυρί, το μασκαρπόνε έχει πολύ πιο ήπια γεύση απ' όλα και ενδείκνυται για αυτή τη συνταγή).
Ενσωματώνω καλά και απλώνω πάνω από τα τριμμένα μπισκότα.
Θα γίνει μια πηχτή κρέμα καρύδας.
Ετοιμάζω τη κρέμα σοκολάτα.
Αφρατεύω καλά με ένα σύρμα το υπόλοιπο μασκαρπόνε και προσθέτω τη Μερέντα.
Ενσωματώνω καλά και απλώνω πάνω από την κρέμα καρύδας.
Βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Ετοιμάζω τη γκανάζ
Βάζω το γάλα να κάψει και προσθέτω τη σοκολάτα σε κομμάτια και το μέλι.
Ανακατεύω μέχρι να γίνει λεία η γκανάζ.
Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία της και απλώνω πάνω στο γλυκό.
Βάζω πάλι στο ψυγείο για όλο το βράδυ(αν αντέξετε)
Διακοσμώ με καρύδα η τριμμένο μπισκότο.
Τα γυρίζω σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτω το κακάο.
Ανακατεύω καλά.
Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύω πολύ καλά.
Στρώνω σε ένα τσέρκι 26 εκ. με βάση το μίγμα και πατάω καλά .
Σε ένα μπολ ανακατεύω ίσα να αφρατέψει το μασκαρπόνε με την άχνη και προσθέτω την καρύδα. ( μην βάλετε οποιοδήποτε άλλο κρέμα τυρί, το μασκαρπόνε έχει πολύ πιο ήπια γεύση απ' όλα και ενδείκνυται για αυτή τη συνταγή).
Ενσωματώνω καλά και απλώνω πάνω από τα τριμμένα μπισκότα.
Θα γίνει μια πηχτή κρέμα καρύδας.
Ετοιμάζω τη κρέμα σοκολάτα.
Αφρατεύω καλά με ένα σύρμα το υπόλοιπο μασκαρπόνε και προσθέτω τη Μερέντα.
Ενσωματώνω καλά και απλώνω πάνω από την κρέμα καρύδας.
Βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
Ετοιμάζω τη γκανάζ
Βάζω το γάλα να κάψει και προσθέτω τη σοκολάτα σε κομμάτια και το μέλι.
Ανακατεύω μέχρι να γίνει λεία η γκανάζ.
Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία της και απλώνω πάνω στο γλυκό.
Βάζω πάλι στο ψυγείο για όλο το βράδυ(αν αντέξετε)
Διακοσμώ με καρύδα η τριμμένο μπισκότο.