Καρυδόπιτα με κρέμα σοκολάτα



Μια συνταγή της κυρίας Μαριας Κολοσεου για ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)


Καρυδόπιτα με κρέμα σοκολάτα

Ζυμη καρυδόπιτας
2 ποτήρια καρύδια 
1 ποτηρι παξιμάδι τριμμένο
1 ποτηρι ζαχαρη
7 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν 
1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους ξεχωριστά, ρίχνουμε τη ζαχαρη, τη φρυγανιά, τα ασπράδια μαρέγκα και τέλος τα καρύδια με την κανέλα.
Ψηνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Σιρόπι
2,5 ποτήρια ζαχαρη
3 ποτήρια νερό
χυμό από μισό λεμόνι

Κρέμα υλικά
3 φλυτζάνια γάλα
4 κουταλιες σουπας κορν φλαουρ
3/4 φλιτζανιού ζαχαρη
1 κουβερτούρα 125 γρ
5 κουταλιες βούτυρο μαργαρίνη 
1 βανίλια

Εκτέλεση κρέμας
Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων το βούτυρο.
Προσθέτουμε το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε καλα.
Σε άλλο σκεύος λιώνουμε την κουβερτούρα.
Βράζουμε το γάλα, προσθέτουμε το βούτυρο και κορν φλαουρ και ανακατεύουμε συνέχεια να μην σβολιάσει.
Προσθέτουμε ζαχαρη, βανίλια και στο τέλος τη λιωμένη κουβερτούρα.