
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Υλικά
- 3 αβγά
- 2 φλ. γάλα
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 2 φλ. αλεύρι
- 3 - 4 κουταλιές βούτυρο ή σπορέλαιο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη γέμιση:
- 3 - 4 δέσμες σπανάκι
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 2 φλ φέτα
- 1 κουτί (250 ml) κρέμα γάλακτος
- 2 φλ. τυρί ένταμ
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για την επικάλυψη:
- 1 κουτί (250ml) κρέμα γάλακτος
- 2 - 3 φλ. τυρί ένταμ
Εκτέλεση
- Χτυπάτε καλά τα αβγά και προσθέτετε το γάλα και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύετε καλά και βάζετε το βούτυρο ή το σπορέλαιο, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξετε ένα χυλό, όχι νερουλό.
- Στη συνέχεια, σουρώνετε το μίγμα για να μην έχει σβόλους, σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά.
- Αλείφετε με λίγο λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί βάζετε μια μικρή ποσότητα από το χυλό
- Όταν ψηθεί η κρέπα από τη μια πλευρά τη γυρίζετε και από την άλλη.
- Βγάζετε την κρέπα προσεκτικά από το τηγάνι και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
- Ξεπλένετε καλά το σπανάκι, το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και το βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
- Το σουρώνετε και ακολούθως το σφίγγετε με τις παλάμες σας για να στραγγίσει εντελώς.
- Ρίχνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Μετά προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν.
- Ακολούθως, βάζετε το σπανάκι και όταν σοταριστεί προσθέτετε τη φέτα, το τυρί και την κρέμα γάλακτος.
- Αφήνετε τη γέμιση να βράσει μέχρι να απορροφήσει την κρέμα και να λιώσει το τυρί.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Απλώνετε μια κρέπα σε ένα πιάτο και βάζετε στην άκρη της 2-3 κουταλιές από τη γέμιση.
- Την τυλίγετε προσεκτικά και την τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο ταψί.
- Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες.
- Πασπαλίζετε από πάνω τα 2 φλιτζάνια τυρί και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.
- Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το σκεύος και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
- Ύστερα, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του φαγητού.
