Νηστίσιμο κέικ με μούστο

Υγιεινό, νόστιμο και αρωματικό Νηστίσιμο Κέικ με Μούστο, χωρίς ζάχαρη αλλά με μέλι!

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΟΥΣΤΟ


Υγιεινό, νόστιμο και αρωματικό Νηστίσιμο Κέικ με Μούστο, χωρίς ζάχαρη αλλά με μέλι!


Υλικά:

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Γ.Ο.Χ.)
  • 1,5 φλιτζάνι μούστο
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • Μια χούφτα σταφίδες, μουλιασμένες με λίγο κονιάκ
  • Μια χούφτα καρύδια, τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι σόδα με ανθρακικό
  • 1 βανίλια άρωμα
  • Μια τσιμπιά αλάτι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Κανέλα και γαρίφαλο, κατά προτίμηση


Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε λίγο κονιάκ για να μαλακώσουν.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180°C, πάνω-κάτω αντιστάσεις.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με το μέλι και τον μούστο.
  4. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, την κανέλα, το γαρίφαλο και το αλάτι.
  5. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, εναλλάξ με τη σόδα.
  7. Τέλος, προσθέτουμε τις μουλιασμένες σταφίδες και τα τριμμένα καρύδια.
  8. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
  9. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι ή φόρμα για κέικ.
  10. Ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι ή ένα ξυλάκι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.


ΠΗΓΗ: Μαρια Παπαχαραλαμπους

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget