ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΟΥΣΤΟ
Υγιεινό, νόστιμο και αρωματικό Νηστίσιμο Κέικ με Μούστο, χωρίς ζάχαρη αλλά με μέλι!
Υλικά:
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Γ.Ο.Χ.)
- 1,5 φλιτζάνι μούστο
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- Μια χούφτα σταφίδες, μουλιασμένες με λίγο κονιάκ
- Μια χούφτα καρύδια, τριμμένα
- 1 φλιτζάνι σόδα με ανθρακικό
- 1 βανίλια άρωμα
- Μια τσιμπιά αλάτι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Κανέλα και γαρίφαλο, κατά προτίμηση
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε λίγο κονιάκ για να μαλακώσουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180°C, πάνω-κάτω αντιστάσεις.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με το μέλι και τον μούστο.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, την κανέλα, το γαρίφαλο και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, εναλλάξ με τη σόδα.
- Τέλος, προσθέτουμε τις μουλιασμένες σταφίδες και τα τριμμένα καρύδια.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι ή φόρμα για κέικ.
- Ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι ή ένα ξυλάκι που θα βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
ΠΗΓΗ: Μαρια Παπαχαραλαμπους