Μια συνταγή της κυρίας Ρουλας Λυρου για ΦΡΑΟΥΛΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Φράουλα γλυκό του κουταλιού
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά 1 κιλό φράουλες και τις περνάμε με το χυμό 2 λεμονιών.
Προτιμούμε μικρά σφιχτά φρουτάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 800 γρ. ζάχαρη και 1 βανιλια μαζί με 1/2 ποτήρι νερό να βράσει για 2 λεπτά.
Προτιμούμε μικρά σφιχτά φρουτάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 800 γρ. ζάχαρη και 1 βανιλια μαζί με 1/2 ποτήρι νερό να βράσει για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τις φράουλες και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Την επόμενη μέρα αφού αφαιρέσουμε το μισό από το σιρόπι τους αφήνουμε να δέσει το γλυκό.
Την επόμενη μέρα αφού αφαιρέσουμε το μισό από το σιρόπι τους αφήνουμε να δέσει το γλυκό.
Δεν ανακατεύουμε γιατί θα λιώσουν.