Αρακάς με ρύζι



Μια συνταγή της κυρίας Φωτεινής Παρασκευοπουλου για ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΡΥΖΙ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)


Αρακάς με ρύζι

Υλικά
500 γρ. αρακάς
2 ξερά κρεμμύδια
2 πράσα
2 καρότα σε κύβους
2 πιπεριές Φλωρίνης
3 πατάτες
ντομάτα σπιτική
1 κουταλιά πελτές ντομάτας
άνηθος
μισό φλιτζάνι λάδι
αλάτι 
πιπέρι
1 κύβος λαχανικών

Σοτάρω το κρεμμύδι με το πράσο.
Σβήνω με κρασί.
Προσθέτω την πιπεριά, τα καρότα, τον αρακά, τις πατάτες, τον άνηθο, την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τον κύβο και αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει.
Το σερβίρω με ρύζι για πιο χορταστικό .
Σοτάρω 1 κρεμμύδι και ένα καρότο τριμμένο.
Προσθέτω 1 κούπα ρύζι, 2 κούπες νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνω να βράσει σε χαμηλή φωτιά. 
Προς το τέλος κλείνω και σκεπάζω με πετσέτα να απορροφήσει το νερό.