ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ:
1 και 1/2 ποτηρι νερο χλιαρο,
1 φακελακι ξερη μαγια,
100 γρ ζαχαρη,
μισο ποτηρι σπορελαιο,
1 βανιλια,
μια πρεζα αλατι,
1 κιλο αλευρι
1 βανιλια,
μια πρεζα αλατι,
1 κιλο αλευρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε σε ενα μπολ το νερο, τη μαγια, 2 κ.σ.ζαχαρη, 2 κ.σ. απο το αλευρι και ανακατευουμε να γινει χυλος.
Βαζουμε σε ενα μπολ το νερο, τη μαγια, 2 κ.σ.ζαχαρη, 2 κ.σ. απο το αλευρι και ανακατευουμε να γινει χυλος.
Σκεπαζουμε για 15 λεπτα.
Σε αλλο μπολ ριχνουμε το σπορελαιο, τη βανιλια, το αλατι και τα ανακατευουμε με πιρούνι.
Ριχνουμε την ενεργοποιημενη μαγια και ανακατευουμε.
Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα.
Στη συνεχεια ριχνουμε χουφτα - χουφτα αλευρι και αρχίζουμε να ζυμωνουμε.
Θελουμε αφρατη ζυμη οποτε το αλευρι να ειναι λιγοτερο.
Σκεπαζουμε τη ζύμη για 1 ωρα.
Στη συνεχεια την βαζουμε πανω στον παγκο και την κοβουμε σε 12 κομματια.
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες.
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα.
Ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες σε μικρα φυλλαρακια.
Τα λαδωνουμε.
Κοβουμε μικρες κάθετες λωριδες από την μια μερια τους.
Στην αλλη μερια τους βαζουμε μαρμελαδα και στην συνεχεια τα κλεινουμε.
Τα βαζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφηνουμε να ξεκουραστουν για 20 λεπτα.
Σε αλλο μπολ ριχνουμε το σπορελαιο, τη βανιλια, το αλατι και τα ανακατευουμε με πιρούνι.
Ριχνουμε την ενεργοποιημενη μαγια και ανακατευουμε.
Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα.
Στη συνεχεια ριχνουμε χουφτα - χουφτα αλευρι και αρχίζουμε να ζυμωνουμε.
Θελουμε αφρατη ζυμη οποτε το αλευρι να ειναι λιγοτερο.
Σκεπαζουμε τη ζύμη για 1 ωρα.
Στη συνεχεια την βαζουμε πανω στον παγκο και την κοβουμε σε 12 κομματια.
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες.
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα.
Ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες σε μικρα φυλλαρακια.
Τα λαδωνουμε.
Κοβουμε μικρες κάθετες λωριδες από την μια μερια τους.
Στην αλλη μερια τους βαζουμε μαρμελαδα και στην συνεχεια τα κλεινουμε.
Τα βαζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφηνουμε να ξεκουραστουν για 20 λεπτα.
Τελος τα αλείφουμε με γαλα καρυδας ή με λαδι και τα ψηνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσουν.
Εμενα μου πηραν 25 λεπτα.