Πιπερόπιτα



ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ


Υλικά

  • 12 πιπεριές με διάφορα χρώματα κομμένες σε κομμάτια 
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα
  • 2 αυγά,
  • λίγο λαδάκι 
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1/2 κιλό φύλλο χωριάτικο
  • λίγο ζαμπονακι εάν το προτιμάμε


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι με πολύ ελάχιστο ελαιόλαδο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα στο φούρνο για 10 λεπτά ίσα να μαραθούν.
  2. Τα αφήνουμε να παγώσουν και ρίχνουμε το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι, τα αυγά χτυπημένα και το ζαμπόν.
  3. Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω λαδωμένα, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  4. Λαδώνουμε, την κόβουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 220 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.




Credits:

Ioanna Koulouri