ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ
Υλικά
- 12 πιπεριές με διάφορα χρώματα κομμένες σε κομμάτια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κιλό τυρί φέτα
- 2 αυγά,
- λίγο λαδάκι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κιλό φύλλο χωριάτικο
- λίγο ζαμπονακι εάν το προτιμάμε
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι με πολύ ελάχιστο ελαιόλαδο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα στο φούρνο για 10 λεπτά ίσα να μαραθούν.
- Τα αφήνουμε να παγώσουν και ρίχνουμε το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι, τα αυγά χτυπημένα και το ζαμπόν.
- Λαδώνουμε το ταψί, βάζουμε τα μισά φύλλα κάτω λαδωμένα, ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Λαδώνουμε, την κόβουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 220 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.