ΑΦΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα,
250 γρ. ζάχαρη,
200 ml γάλα φρέσκο,
200 ml σπορέλαιο,
480 γρ. αλεύρι Φαρινάπ
1 βανίλια,
ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού
10 φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βουτυρώνουμε ένα τσέρι ή ταψί Νο26 και στρώνουμε λαδόκολλα.
Βουτυρώνουμε ένα τσέρι ή ταψί Νο26 και στρώνουμε λαδόκολλα.
Βουτυρώνουμε καλά τη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ζάχαρη.
Κόβουμε στα δυο την κάθε φράουλα και τις τοποθετούμε πάνω στην ζάχαρη.
Χτυπάμε τα αυγα με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε εναλλάξ γάλα - σπορέλαιο και τέλος ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι, τη βανίλια και το ξύσμα.
Κόβουμε στα δυο την κάθε φράουλα και τις τοποθετούμε πάνω στην ζάχαρη.
Χτυπάμε τα αυγα με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε εναλλάξ γάλα - σπορέλαιο και τέλος ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι, τη βανίλια και το ξύσμα.
Βάζουμε το μείγμα πάνω στις φράουλες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 50 λεπτά.
Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλα 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 50 λεπτά.
Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλα 10 λεπτά.