Μοσχαράκι αυγολέμονο με πολύ μικρά κολοκυθάκια



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μοσχαράκι αυγολέμονο με πολύ μικρά κολοκυθάκια 
 
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια (έβαλα ελιά)
1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια ζεστό νερό
αλάτι - πιπέρι
2 αυγά
1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού.
 
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. 
Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά. 
Ρίχνουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το κρέας να βράσει τουλάχιστον μισή ώρα σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να το δούμε ότι έχει μαλακώσει. 
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια (αν είναι μικρά και τρυφερά απλώς τα πλένουμε και κόβουμε τις άκρες) και τα προσθέτουμε στο κρέας μαζί με τον άνηθο. 
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Χτυπάμε το αυγό με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο ζουμάκι από τη σάλτσα για να ζεσταθεί το αυγό και το βούτυρο και ανακατεύουμε γρήγορα.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα κουνώντας γρήγορα και κυκλικά για να πάει παντού. 
Σερβίρουμε αμέσως με λίγο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού.