
ΡΕΒΑΝΙ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Ρεβανί αφρός, να το τρως και να μην το πιστεύεις!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Οι αναλογίες είναι όλες σε φλιτζάνια τσαγιού.
- Αρχικά φτιάχνω το σιρόπι με 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη, 3,5 νερό και λίγες σταγόνες λεμονιού τα οποία βράζω για 5 λεπτά.
- Αφήνω να κρυώσει τελείως.
- Σε μπολ ανακατεύω 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό και 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ.
- Στη συνέχεια χτυπάω στο μίξερ 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη με 6 αυγά για τουλάχιστον 5 λεπτά να αφρατέψουν και ρίχνω μέσα 2 βανίλιες.
- Έπειτα αρχίζω σταδιακά να ρίχνω στο μίξερ το μίγμα με το αλεύρι εναλλάξ με μισό φλιτζάνι γάλα.
- Βουτυρώνω πολύ καλά ένα πυρέξ, ρίχνω μέσα το μίγμα μου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο, βγάζω από το φούρνο και σιροπιάζω με το κρύο σιρόπι με κουτάλα σιγά - σιγά.
- Πασπαλίζω με μπόλικο ινδοκάρυδο.