Πάστα ταψιού σοκολατίνα

Μια υπέροχη Πάστα Ταψιού Σοκολατίνα που η γεύση της μοιάζει με την πάστα ποντικάκι!

ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ


Η γεύση της μοιάζει με την πάστα ποντικάκι!


Υλικά

Για το Παντεσπάνι
  • 6 αυγά
  • 4 κ.σ. ζάχαρη (κοφτές)
  • 6 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 4 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.γ μπέικιν

Για το Σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1 βανίλια
  • 3 κ.σ κονιάκ
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Για την Κρέμα Σοκολάτας
  • 2 κονσέρβες Μόρφατ φυτική σαντιγί (κρύες από το ψυγείο)
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο (397 - 400 γρ.)
  • 1 βανίλια
  • 150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη και κρύα
  • 2 κ.σ. Μερέντα (προαιρετικά)

Για τη Γκανάζ Σοκολάτας
  • 250 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
  • 150 γρ. γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)
  • 1 κ.σ. μέλι ή γλυκόζη

Για το Γαρνίρισμα
  • Τρούφα λευκής σοκολάτας


Εκτέλεση

Για το Παντεσπάνι
  1. Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3 - 4 λεπτά.
  2. Ρίχνω και τη βανίλια.
  3. Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν, χτυπάω στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο - λίγο και το σπορέλαιο.
  4. Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγων με σπάτουλα, ακόμα καλύτερα, για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους.
  5. Αδειάζω το μίγμα σε ταψί βαθύ βουτυρωμένο 25Χ35 ή 27Χ37 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 10 - 12 λεπτά ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.

Για το Σιρόπι
  1. Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2 - 3 λεπτά μόνο, κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ (αν βάλω) και τη βανίλια.
  2. Περιχύνω με το καυτό σιρόπι, το καυτό γλυκό.
  3. Αφήνω να κρυώσει.

Για την Κρέμα Σοκολάτας
  1. Χτυπάω τα Μόρφατ να γίνουν σαντιγί, προσθέτω το ζαχαρούχο, τη βανίλια και την σοκολάτα.
  2. Αν θέλετε βάλτε και τη Μερέντα!
  3. Απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι και βάζω στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.

Για τη Γκανάζ Σοκολάτας
  1. Βάζω σένα μπολάκι τη σοκολάτα με το γάλα και τα βάζω να λιώσουν στα μικροκύματα.
  2. Προσθέτω και το μέλι, ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή.
  3. Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα.
  4. Ξανά ψυγείο 1 - 2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα σοκολατίνα!!!
  5. Γαρνίρω με τρούφα λευκής σοκολάτας!


Παρατηρήσεις:

  • Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό, πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε. Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.

Μια υπέροχη Πάστα Ταψιού Σοκολατίνα που η γεύση της μοιάζει με την πάστα ποντικάκι!Μια υπέροχη Πάστα Ταψιού Σοκολατίνα που η γεύση της μοιάζει με την πάστα ποντικάκι!

ΠΗΓΗ: Φωτεινή Παρασκευοπουλου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget