ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε μία μεγάλη λεκάνη έκοψα φέτες τις μελιτζάνες και τις άφησα μέσα σε αλατόνερο για μισή ώρα.
Σε ταψί έστρωσα λαδόκολλα, άλειψα με πινέλο τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο και τις βούτηξα μέσα σε κίτρινο αλεύρι (αλεύρι για πίτες).
Έψησα με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να γίνει μία krispie κρούστα.
Έψησα με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να γίνει μία krispie κρούστα.
Για τη σάλτσα
Σε μία κατσαρόλα έβαλα ελαιόλαδο και τσιγάρισα μία σκελίδα σκόρδο με ένα δαφνόφυλλο.
Έριξα 2 κουταλιές της σούπας πελτέ, 5 κουταλιές σπιτική σάλτσα που είναι φτιαγμένη με κρεμμύδι και μυρωδικά, πρόσθεσα δυόσμο και βασιλικό τριμμένο από τις γλάστρες μου, αλάτι και πιπέρι.
Σε μία κατσαρόλα έβαλα ελαιόλαδο και τσιγάρισα μία σκελίδα σκόρδο με ένα δαφνόφυλλο.
Έριξα 2 κουταλιές της σούπας πελτέ, 5 κουταλιές σπιτική σάλτσα που είναι φτιαγμένη με κρεμμύδι και μυρωδικά, πρόσθεσα δυόσμο και βασιλικό τριμμένο από τις γλάστρες μου, αλάτι και πιπέρι.
Λίγο νεράκι και άφησα να βράσει και να δέσει η σάλτσα μου.