Μια συνταγή της κυρίας Σοφίας Θεοδωρίδου για ΨΩΜΑΚΙΑ ΑΦΡΟΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ψωμάκια αφρός
Αν τα κάνετε δεν θα ξαναγοράσετε!
Εγώ σήμερα τα έκανα μεγαλούτσικα για ατομικά μπέργκερ!
Υλικά
1350 γρ αλεύρι,
3 φακελάκια μαγιά,
80 γρ. ζάχαρη,
50 γρ. χοντρό αλάτι,
80 γρ Βιτάμ Soft,
600 γρ. νερό,
70 γρ. γάλα
Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό και το ρίχνουμε στην κουζινομηχανή, βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε για λίγα λεπτά.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη στον κάδο για 15 λεπτά.
Πλάθουμε μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20 - 25 λεπτά.