Πασχαλινά κουλουράκια που λιώνουν στο στόμα



ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ


Παιδιά είναι καταπληκτικά δεν υπάρχουν αυτά τα κουλουράκια!!!
Έχω δοκιμάσει άπειρες συνταγές αλλά αυτή τα σπάει... Κάντε τα και θα με θυμηθητε!!
Εγώ τα έκανα με βιολογικό βούτυρο και αντί για πορτοκαλί ξύσμα έβαλα βιολογικό ξύσμα από λεμόνι.
Επίσης χρειάστηκα 3 κρόκους και λίγο γάλα για το άλειμμα στο τέλος. 
Να τονίσω ότι έκανα διπλή δόση και βγήκαν 3 ταψιά.


Υλικά
120 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
1 αυγό
40 ml γάλα
40 ml ηλιέλαιο
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. μπέικιν
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
2 βανίλιες


Εκτέλεση
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ.
Προσθέτουμε το/τα αυγά και σιγά - σιγά τα υπόλοιπα υλικά. 
Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι και προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμα. 
Αφήνουμε το λιγότερο για μια ώρα στο ψυγείο. Πολύ βασικό!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Η συνταγή είναι παλιά του Παρλιάρου.


Δημιουργός συνταγής; Maria Neo

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!