
ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΜΗΛΑ
Αφράτο γεμάτο άρωμα και γεύση πορτοκαλιού!
Υλικά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. ηλιέλαιο
- 1 βανίλια
- 350 γρ. πολτοποιημένα πορτοκάλια, μανταρίνια χωρίς φλούδα μόνο καθαρά ψίχα,
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 100 γρ. ιδική καρύδα
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 μεγάλο μήλο
Σιρόπι
- 300 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 5 κ.γ. ζάχαρη
Ακόμα
- 3 - 4 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερίκοκο για άλειμμα
- 3 - 4 κ.σ. καρύδα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τον πολτό του πορτοκαλιού, την καρύδα και σταδιακά το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 30/22 εκ., ρίχνουμε από πάνω το καθαρισμένο μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 - 40 λεπτά.(πάντα εξαρτάται από το φούρνο, εμένα μου πήρε 35 λεπτά).
Σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζάχαρη (αν θέλετε και μια φλούδα λεμονιού) και βράζουμε μέχρι να πήξει, αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Μόλις βγάλουμε από το φούρνο το κέικ ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά το σιρόπι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 10-15 λεπτά , μέχρι να ρουφήξει το σιρόπι.
- Αλείφουμε με τη μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με καρύδα.

