Πολίτικο Πασχαλινό Τσουρέκι

Μια επαγγελματική συνταγή για το καλύτερο αυθεντικό Πολίτικο Τσουρέκι!

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ


Μια επαγγελματική συνταγή για το καλύτερο αυθεντικό Πολίτικο Τσουρέκι!
Το μυστικό είναι τα καλύτερα, αγνά υλικά και το πολύ ζύμωμα για να γίνουν αφράτα και με ίνες!


Υλικά (για 3 κιλά τσουρέκια)

Για το προζύμι
  • 150 γρ. χλιαρό νερό
  • 100 γρ. νωπή μαγιά
  • 250 γρ. σκληρό αλεύρι για τσουρέκια

Για τα Τσουρέκια
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 50 γρ. βούτυρο πρόβειο
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. αυγά ή  5 μεσαία
  • 200 γρ. γάλα πλήρες 3,5%
  • 100 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 3 γρ. μαστίχα τριμμένη
  • 30 γρ. μαχλέπι
  • 1,5 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 γλυκού γαρύφαλλο
  • 2 σταγόνες πικραμύγδαλο (προαιρετικά)
  • 4 βανίλιες
  • 1 κ.γ. κακουλέ τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κιλό σκληρό αλεύρι για τσουρέκια
  • λίγο αλάτι
  • 160 γρ. βούτυρο λιωμένο, χλιαρό

Επιπλέον
  • ασπράδι αυγού για επάλειψη
  • μέλι για επάλειψη
  • αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο

Για την επικάλυψη Σοκολάτας
  • 350 γρ. κουβερτούρα 55%
  • 1 κ.σ. ηλιέλαιο ή καλύτερα λάδι καρύδας, το κάνει πιο σταθερό και γυαλιστερό

Τα βάζουμε να λιώσουν στο φούρνο μικροκυμάτων, αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και καλύπτουμε το κρύο τσουρέκι!

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί


Δημιουργός συνταγής: Bake It

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget