ΓΕΜΙΣΤΑ
Υλικά
- 9 ντομάτες
- 9 πιπεριές
- 6 κολοκυθάκια
- 3 κρεμμύδια ξερά
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 κιλό ρύζι γλασέ
- 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι και λίγη ριγανίτσα
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε όλα τα λαχανικά.
- Αλέθουμε στο μούλτι το κρεμμύδι μαζί με τα γεμίδια από τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια χωρίς να τα λιώσουμε, σαν ψιλοκομμένα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Γεμίζουμε τα λαχανικά, ρίχνουμε λίγο αλατάκι από πάνω και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
- Σκεπάζουμε με μία βρεγμένη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα και 20 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
- Μισή ώρα πριν κλείσουμε τη θερμοκρασία βγάζουμε τη λαδόκολλα για να ροδοκοκκινίσουν.
Αν χρειαστεί νεράκι συμπληρώνουμε.
Εγώ δεν έβαλα καθόλου γιατί κατέβασαν τα λαχανικά.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki