
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΒΟΤΚΑ
Ένα γρήγορο και νόστιμο φαγητό με ζυμαρικά, βότκα και κρεμώδη πλούσια σάλτσα!
Υλικά
- 500 γρ. πένες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- λίγη ρίγανη
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 120 γρ. πελτέ ντομάτας
- 60 γρ. βότκα
- 170 γρ. πέστο βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι
- 240 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο ή κρέμα γάλακτος ( εγώ έβαλα κρεμα γάλακτος)
- 1 κ.σ. βούτυρο
- λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το μπούκοβο και τον πελτέ ντομάτας και καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά.
- Σβήνουμε με τη βότκα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το πέστο βασιλικού, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για πολύ λίγο.
- Στο μεταξύ έχουμε βράσει, στραγγίσει και βουτυρώσει τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα μαζί με το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο έξτρα τυράκι μόλις τα σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου
