Πένες με Βότκα

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΒΟΤΚΑ

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΒΟΤΚΑ


Ένα γρήγορο και νόστιμο φαγητό με ζυμαρικά, βότκα και κρεμώδη πλούσια σάλτσα!


Υλικά

  • 500 γρ. πένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • λίγη ρίγανη
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 120 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 60 γρ. βότκα
  • 170 γρ. πέστο βασιλικού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 240 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο ή κρέμα γάλακτος ( εγώ έβαλα κρεμα γάλακτος)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα


Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το μπούκοβο και τον πελτέ ντομάτας και καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά.
  3. Σβήνουμε με τη βότκα και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε το πέστο βασιλικού, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για πολύ λίγο.
  5. Στο μεταξύ έχουμε βράσει, στραγγίσει και βουτυρώσει τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  6. Τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα μαζί με το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.

Έτοιμα!
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο έξτρα τυράκι μόλις τα σερβίρουμε.


Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget