Πασχαλινά Κουλούρια βουτύρου με αμμωνία



ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΑΜΜΩΝΙΑ


Υλικά

  • 800 gr βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 700 gr ζάχαρη
  • 10 αυγά
  • 4 βανίλιες
  • 1 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 φακελάκι αμμωνία διαλυόμενο σε 1/2 ποτήρι χλιαρό χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού (1 φλ. τσαγιού περίπου)
  • αλεύρι όσο πάρει να γίνει η ζύμη μαλακή και να μην κολλάει.


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Συνεχίζουμε ρίχνοντας 1 - 1 τα αυγά, το ξύσμα και τις βανίλιες.
  3. Στο μισό αλεύρι ανακατεύουμε το μπέικιν και το ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με το χέρι. 
  4. Ρίχνουμε και άλλο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή αλλά να μην κολλάει..
  5. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ και πλάθουμε με μηχανή σχέδια.
  6. Μπορούμε και στο χέρι απλά τότε αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα να ξεκουραστεί και ξεκινάμε το πλάσιμο.
  7. Ψήνουμε στους 200 C μέχρι να ροδίσουν.


Δημιουργός συνταγής: Thanos Ntrosxos

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!