Η πιο νόστιμη και αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που έχετε φάει



Η ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ


Τόσο μαλακή και αφράτη ακόμη και μετά από μέρες (αν μείνει δλδ που δεν παίζει)!

500 gr φέτα τριμμένη
2 αυγά
1 γάλα εβαπορέ ολόκληρο
4 κσ . ελαιόλαδο
1 φλ. Του καφέ . νερό
αλάτι - πιπέρι - κρεμμυδάκι φρέσκο αν θέλετε εγώ βάζω και είναι υπέροχο μέσα
400 gr αλεύρι φαρινα ( ίσως λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο)
λίγο βούτυρο
σουσάμι
Προσέθεσα και λίγο ημισκληρο τυρί αυτή φορά
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό και τα αυγά και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε τη φέτα, το γάλα, το αλατοπίπερο το κρεμμυδάκι το φρέσκο και το λάδι. Ανακατεύουμε λιγάκι ακόμα και στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα μας χυλός. Ούτε πολύ σφιχτός, ούτε και νερουλός.
Με ένα κομματάκι βούτυρο αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψί ή με λαδόκολλα
Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί και σκορπάμε στην επιφάνεια μικρά κομμάτια βουτύρου και σουσάμι. Ψήνουμε στους 180C για 30'-40' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Δεν υπάρχει δοκιμάστε την οπωσδήποτε.

Φωτο Maria Nikolaidou

Δημιουργός συνταγής: Δέσποινα Μπο