Μια συνταγή της κυρίας Tania Tayros για ΣΟΥΠΑ ΦΑΒΑ από την ομάδα στο Facebook ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)
Σούπα φάβα
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα από το βράδυ να φουσκώσει σε χλιαρό νερό 300gr φάβα.
Την έβαλα να πάρει μια βράση, πέταξα το νερό και την ξέπλυνα σε χλιαρό νεράκι.
Την έβαλα στην κατσαρόλα με χλιαρό νερό να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία.
Τσιγάρισα σε ένα τηγανάκι 2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη με ένα κουταλάκι κόκκινο γλυκό πιπέρι και τα πρόσθεσα στη σούπα όταν είχε βράσει.
Την έβαλα να πάρει ακόμη μια βράση, την απέσυρα από τη φωτιά, πρόσθεσα αλάτι, πιπέρι και χυμό φρέσκου λεμονιού ανάλογα με τα γούστα.
Στο τέλος την πέρασα από το ράβδο μπλέντερ.
Τη σέρβιρα με 1 κουταλιά γιαούρτι, ελιές, κόκκινο πιπέρι και ελαιόλαδο (σσ κατά τη διάρκεια του βρασμού την ανακατεύω όσο το δυνατόν λιγότερο με ξύλινη κουτάλα).