Κεμπάπ με ψητά λαχανικά στη σχάρα
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μίξερ βάζουμε 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 200 γρ. χοιρινό κιμά, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 ντομάτα, λίγο μαϊντανό, από 1 κ.γ. πάπρικα, κόλιανδρο τριμμένο και κύμινο, λίγο τσίλι, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μίξερ βάζουμε 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 200 γρ. χοιρινό κιμά, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 3 σκελίδες σκόρδο, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 ντομάτα, λίγο μαϊντανό, από 1 κ.γ. πάπρικα, κόλιανδρο τριμμένο και κύμινο, λίγο τσίλι, αλάτι και πιπέρι.
Πολτοποιούμε όλα μαζί τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε στην σχάρα.
Συνοδεύουμε με ψημένο ψωμί με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη, σαλάτα με ψημένα λαχανικά με μπαλσάμικο, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο πιλάφι, σαλάτα με ντομάτα, τζατζίκι, τηγανητές πατάτες.