ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω και κόβω το χταπόδι.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζω λάδι και σοτάρω κρεμμύδι, σκόρδο και πιπεριές πολύχρωμες τις οποίες ψιλοκόβω στο μούλτι .
Αφού αρχίσουν να μαραίνονται τα κρεμμύδια προσθέτω το χταπόδι μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Σβήνω με κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτω λίγο πελτέ και τριμμένη ντομάτα, πιπέρι, κανέλα, λίγο γαρύφαλλο και μπαχάρι μαζί με ένα φύλλο δάφνης.
Αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
Προσθέτω 2 ποτήρια νερό και ό,τι ζυμαρικό θέλω ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσουν και προσθέτοντας νερό όποτε χρειάζεται.
Δεν πρέπει να στεγνώσουν τελείως.
Όταν είναι έτοιμα και τα μακαρόνια σβήνω.
Αλάτι προσθέτω στο τέλος γιατί το χταπόδι είναι αλμυρό από μόνο του.
ΠΗΓΗ: Βασιλική Φαρμάκη