Πορτοκαλόπιτα θεϊκή



ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΘΕΪΚΗ


Στη βασική συνταγή έχω κάνει κάποιες δικές μου παραλλαγές και σας τη δίνω έτσι.
Αν την κάνετε ακριβώς θα βγει τέλεια!

1 πακέτο φύλλο κρούστας,
1 ποτήρι ζάχαρη,
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι,
λίγο κονιάκ,
ξύσμα από ένα πορτοκάλι,
1 βανίλια,
4 αυγά,
1 γιαούρτι 250 γρ.,
1 φακελάκι μπέικιν,
3 - 4 κ.σ. ινδοκάρυδο ανάλογα με τα γούστα

Ψιλοκόβω το φύλλο κρούστας και το βάζω στο φούρνο στον αέρα για περίπου 10 λεπτά να ξεραθεί. 
Όλα τα υπόλοιπα υλικά τα χτυπάω στο μίξερ και όταν ομογενοποιηθούν ρίχνω μέσα το φύλλο και ανακατεύω καλά να μουλιάσει καλά. 
Βάζω το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί και ψήνω στους 180 βαθμούς μς αντιστάσεις για 45 - 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα από πάνω και να ψηθεί μέσα (το γνωστό κόλπο με το μαχαίρι).
Ετοιμάζω το σιρόπι με 3 ποτήρια ζάχαρη, 2,5 ποτήρια νερό, ένα ξύλο κανέλας και ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι. 
Βράζω για 5 λεπτάκια.
Όταν βάλω το σιρόπι στο γλυκό το ένα από τα δυο πρέπει να είναι κρύο.


Δημιουργός συνταγής: Βασιλική Φαρμάκη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget