Δροσερό γλυκό ψυγείου

Ένα δροσερό γλυκό που μπαίνει σε τάπερ μεγάλο ή πυρέξ .

ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ


Ένα δροσερό γλυκό που μπαίνει σε τάπερ μεγάλο ή πυρέξ .


Υλικά:

  • 1 κρέμα γάλακτος 500 γραμμαρίων, την πράσινη.
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2 - 2,5 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ.
  • 1 κούπα του Νες καφέ τριμμένο καρύδι.
  • Σοκολάτα τρούφα ή μια κουβερτούρα που θα την τριψουμε.

Σοκολατένιο σιρόπι :
  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/3 της κούπας κακάο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ


Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη το κακάο κοσκινισμένο βροχηδόν και ανακατεύουμε καλά να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη. 
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κονιάκ.
  3. Αφήνουμε λίγο να πέσω η θερμοκρασία. 
  4. Παίρνουμε ένα - ένα τα σαβαγιάρ, τα βουτάμε και από τις δύο πλευρές στο σοκολατένιο σιρόπι και σε ένα τάπερ (το δικό μου είναι 25×33) στρώνουμε 1 σειρά σαβαγιάρ.
  5. Χτυπάμε τη σαντιγί να αφρατέψει και ρίχνουμε σιγά - σιγά το ζαχαρούχο.
  6. Στρώνουμε τη μισή σαντιγί πάνω στα σαβαγιάρ, πασπαλίζουμε με καρύδι, πασπαλίζουμε με τρούφα και βάζουμε δεύτερη στρώση σαβαγιάρ αφού τα βουτήξουμε στο σοκολατένιο μείγμα. (Προσοχή να μην στάζουν!!)
  7. Βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρουμε με καρύδι και τρούφα.
  8. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 6 ώρες.

Ένα δροσερό γλυκό που μπαίνει σε τάπερ μεγάλο ή πυρέξ .Ένα δροσερό γλυκό που μπαίνει σε τάπερ μεγάλο ή πυρέξ .


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget