ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ
Ένα δροσερό γλυκό που μπαίνει σε τάπερ μεγάλο ή πυρέξ .
Υλικά:
- 1 κρέμα γάλακτος 500 γραμμαρίων, την πράσινη.
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 2 - 2,5 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ.
- 1 κούπα του Νες καφέ τριμμένο καρύδι.
- Σοκολάτα τρούφα ή μια κουβερτούρα που θα την τριψουμε.
Σοκολατένιο σιρόπι :
- 2 κούπες νερό
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/3 της κούπας κακάο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη το κακάο κοσκινισμένο βροχηδόν και ανακατεύουμε καλά να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κονιάκ.
- Αφήνουμε λίγο να πέσω η θερμοκρασία.
- Παίρνουμε ένα - ένα τα σαβαγιάρ, τα βουτάμε και από τις δύο πλευρές στο σοκολατένιο σιρόπι και σε ένα τάπερ (το δικό μου είναι 25×33) στρώνουμε 1 σειρά σαβαγιάρ.
- Χτυπάμε τη σαντιγί να αφρατέψει και ρίχνουμε σιγά - σιγά το ζαχαρούχο.
- Στρώνουμε τη μισή σαντιγί πάνω στα σαβαγιάρ, πασπαλίζουμε με καρύδι, πασπαλίζουμε με τρούφα και βάζουμε δεύτερη στρώση σαβαγιάρ αφού τα βουτήξουμε στο σοκολατένιο μείγμα. (Προσοχή να μην στάζουν!!)
- Βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρουμε με καρύδι και τρούφα.
- Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 6 ώρες.
ΠΗΓΗ: Φωτεινή Παρασκευοπουλου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!