ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι περίπου
- Ελαιόλαδο
- Μισό ποτηράκι ξύδι
- 1 ποτηράκι κρασί
- 3 ντομάτες τριμμένες
- 1 ξερό κρεμμύδι σε φετάκια
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- Αλάτι πιπέρι
- Μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
- Βάζουμε το χταπόδι στη χύτρα με το ξύδι και αφήνουμε να κατεβάσει τα νερά του.
- Το αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σοτάροντας πολύ καλά.
- Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη σάλτσα ντομάτας και τις φρέσκες ντομάτες.
- Αλάτι βάζουμε ελάχιστο γιατί συνήθως το χταπόδι έχει δικό του αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 20 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο ανοίγουμε τη χύτρα και αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό, το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύουμε και βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ψηθεί το μακαρόνι.
Γίνεται πολύ νόστιμο πραγματικά.
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki