Μια συνταγή της κυρίας Maria Kyritsi για ΡΕΒΑΝΙ ΕΥΚΟΛΟ, ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Ρεβανί εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
1 κούπα αλεύρι,
1 αγελαδινό γιαούρτι
1 μπέικιν
4 αυγά,
1 κούπα Βιτάμ λιωμένο,
1 κούπα ζάχαρη,
3 βανίλιες
ξύσμα λεμονιού
Σιρόπι:
4 κούπες νερό,
4 κούπες ζάχαρη,
1 φλούδα λεμονιού
ο χυμός μισού λεμονιού
Χτυπάμε Βιτάμ, ζάχαρη, αυγά, βανίλιες και γιαούρτι.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν και βάζουμε σε μέτριο ταψί βουτυρωμένο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις, για 40 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι που έχουμε βράσει για δέκα λεπτά, κρύο γλυκό.