Ρεβανί εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο



Μια συνταγή της κυρίας Maria Kyritsi για ΡΕΒΑΝΙ ΕΥΚΟΛΟ, ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Ρεβανί εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο

1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι 
1 κούπα αλεύρι,
1 αγελαδινό γιαούρτι
1 μπέικιν
4 αυγά, 
1 κούπα Βιτάμ λιωμένο,
1 κούπα ζάχαρη, 
3 βανίλιες 
ξύσμα λεμονιού

Σιρόπι: 
4 κούπες νερό, 
4 κούπες ζάχαρη, 
1 φλούδα λεμονιού
ο χυμός μισού λεμονιού

Χτυπάμε Βιτάμ, ζάχαρη, αυγά, βανίλιες και γιαούρτι.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν και βάζουμε σε μέτριο ταψί βουτυρωμένο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντιστάσεις, για 40 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι που έχουμε βράσει για δέκα λεπτά, κρύο γλυκό.