Μια συνταγή της κυρίας Φωτεινής Παρασκευοπουλου για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)
Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού
Γίνονται τέλεια!!!
Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού
Γίνονται τέλεια!!!
1,5 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
χυμό από μισό λεμόνι
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
6 κουταλιές της σούπας κονιάκ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
αλεύρι μισό πακέτο φαρίνα και όσο πάρει το υπόλοιπο να είναι μαλακό Νο 2, (περίπου 800 γραμμάρια).
Χτυπώ το λάδι με τη ζάχαρη για 4 λεπτά και προσθέτω τους χυμούς, το ξύσμα και το κονιάκ.
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
χυμό από μισό λεμόνι
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
6 κουταλιές της σούπας κονιάκ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
αλεύρι μισό πακέτο φαρίνα και όσο πάρει το υπόλοιπο να είναι μαλακό Νο 2, (περίπου 800 γραμμάρια).
Χτυπώ το λάδι με τη ζάχαρη για 4 λεπτά και προσθέτω τους χυμούς, το ξύσμα και το κονιάκ.
Ανακατεύω τη μισή φαρίνα με τη σόδα και το μπέικιν και τα ρίχνω στο μείγμα.
Προσθέτω σιγά - σιγά το αλεύρι (όσο χρειαστεί).
Πλάθω τα κουλουράκια και ψήνω στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά με αντιστάσεις,
Αν θέλω πασπαλίζω και με σουσάμι.