ΦΡΕΣΚΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ
Βάλτε στο αλεύρι σιμιγδάλι χοντρό μισό - μισό, γίνονται πολύ τραγανά!!
Μπορείτε να βάλετε και ένα σφηνάκι ούζο μαζί με τη σόδα.
Για να μη σας πετάει το λάδι, πριν τα αλευρώσετε να τα ταμπονάρετε με χαρτί κουζίνας για να μην έχουν υγρασία επάνω τους.
Προσοχή ΔΕ θέλουν πολύ τηγάνισμα... και σε δυνατή φωτιά!!!
Προσοχή ΔΕ θέλουν πολύ τηγάνισμα... και σε δυνατή φωτιά!!!
Για τα καλαμάρια
Τα καθαρίζω, τα πλένω αρκετές φορές και στη συνέχεια τα κόβω σε ροδέλες.Τα βάζω σε σουρωτήρι, τους ρίχνω 2 κουταλάκια σόδα, τα ανακατεύω καλά και τα αφήνω για 40'.
Στη συνέχεια τα ξεπλένω πολλές φορές, τα αλατίζω και τα αφήνω στο ψυγείο για λίγο.
Τα τηγανίζω σε βαθύ κατσαρολάκι, σε ζεστό καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο αφού πρώτα τα έχω ανακατέψει πολύ καλά σε αλεύρι μαζί με χοντρό σιμιγδάλι.
Έγιναν αφρός!!!
Όταν είναι για τηγάνισμα ας είναι φρέσκα.
Έγιναν αφρός!!!
Όταν είναι για τηγάνισμα ας είναι φρέσκα.
Τους βάζω πάντα σόδα για να μαλακώσουν ακόμα καλύτερα.
Για τις πατάτες στο φούρνο σαν τηγανητές.
Τις κόβω χοντρές όπως τις βλέπετε, τις πλένω πολλές φορές για να φύγει το άμυλο και τις στεγνώνω λίγο με χαρτί κουζίνας.Τις πασπαλίζω με αλάτι, λίγη πάπρικα γλυκιά, λίγο ελαιόλαδο και λίγο σιμιγδάλι ψιλό.
Τις ανακατεύω καλά και τις τοποθετώ στο ταψί με λαδόκολλα.
Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250°, για 10' και στη συνέχεια στους 220° στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Credits:
Αναστασια Βλαχου