Μπατζίνα με σιμιγδάλι


Μια συνταγή της κυρίας Ελένης Γαρυφάλλου‎ για ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπατζίνα με σιμιγδάλι

Για όσους αποφεύγουν τα άσπρα άλευρα!

Υλικά
300 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι νερό ζεστό όσο αντέχει το δάχτυλο
1 φακελάκι μαγιά ξηρή στιγμής
5 - 6 κολοκυθάκια στον τρίφτη που άφησα λίγη ώρα στο τρυπητό να βγάλουν τα πολλά υγρά
4 - 5 κρεμμύδια ξερά γλυκά κομμένα σε φέτες
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη καστανή
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 αυγουλάκια
1/2 κιλό φέτα σε μικρά κομματάκια
Φυλλαράκια δυόσμου και βασιλικού
Πιπέρι λευκό

Εκτέλεση
Έβαλα σε μια λεκάνη το ζεστό νερό με ένα κουταλάκι καστανή ζάχαρη και τη μαγιά και άφησα να ενεργοποιηθεί.
Πρόσθεσα το σιμιγδάλι και άφησα να φουσκώσει με σκεπασμένη τη λεκάνη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι έβαλα τα κρεμμύδια σε φέτες με λίγο νεράκι και μια κουταλιά καστανή ζάχαρη να καραμελώσουν σε σιγανή φωτιά 20 λεπτά.
στο τέλος πρόσθεσα τον μαϊντανό και την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη.
Ανακάτεψα στα τριμμένα κολοκυθάκια τα φυλλαράκια δυόσμου και βασιλικού ψιλοκομμένα, τα πρόσθεσα μαζί με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το σκόρδο κι αυτό ψιλοκομμένο στο σιμιγδάλι μαζί με τα αυγουλάκια που είχα χτυπήσει στη φραπιέρα, τα κομματάκια φέτας και το λευκό πιπέρι.
Έβαλα σε αντικολλητικό ταψί και έψησα στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς μέχρι που πήρε ωραίο χρώμα.
Μπορείτε να προσθέσετε και ένα κεσεδάκι γιαούρτι.
Αν δεν έχετε αντικολλητικό ταψί θα στρώσετε μια λαδόκολλα ή λίγο ηλιέλαιο να μη σας κολλήσει.