Μια συνταγή της κυρίας Anastasia Kyr για ΚΕΙΚ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κέικ εύκολο και αφράτο
5 αυγά
250 γρ. βούτυρο Soft
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 κεσεδακι γιαουρτι πληρες αγελαδος
1 βανιλετα για αρωμα ή ξυσμα απο δυο μικρα πορτοκάλια
500 γρ. αλευρι φαρίνα κοσκινισμενη
Καλο χτυπημα αυγα με ζαχαρη.
1 βανιλετα για αρωμα ή ξυσμα απο δυο μικρα πορτοκάλια
500 γρ. αλευρι φαρίνα κοσκινισμενη
Καλο χτυπημα αυγα με ζαχαρη.
Προσθετουμε μετα το βουτυρο συνεχιζοντας το χτυπημα, εν συνεχεία το γιαουρτι, τη βανιλετα και στο τελος προσθετουμε το αλευρι.
Αν θελουμε ριχνουμε μεσα κομματακια σοκολατας η ό,τι αλλο θελουμε, περιπου μια χουφτα, τα ανακατευουμε καλα με το αλευρι και το ριχνουμε στο μειγμα ανακατευοντας με μια σπατουλα να ενωθει καλα.
Βαζουμε σε βουτυρωμενη φόρμα σε προθερμασμένο φουρνο, στους 170 βαθμούς για μια ωρα.
Το αφηνουμε για λιγη ωρα και μετα ριχνουμε πανω γλασο σοκολατας και αν θελουμε λιγη τρουφα.