Ρεβανί



Μια συνταγή της κυρίας Βικυς Γκαρλα Σαρληγια ΡΕΒΑΝΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ρεβανί

42 χρόνια φτιάχνω αυτό το ρεβανί, συνταγή της μαμάς μου!! Είναι αφρός!!! 

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6 αυγά στο μίξερ μαζί με 1 ποτήρι ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε 1,5 ποτήρι σπορέλαιο, ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη, 2 βανίλιες, 1,5 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό, 1,5 ποτήρι αλεύρι φαρίνα μαζί με μια πρέζα αλάτι και 3 κ.γ. μπέικιν.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί Ν35 και ρίχνουμε το μείγμα. 
Ψήσιμο για 40 λεπτά, στους 170 βαθμούς στον αέρα. 
Αφήνουμε να κρυώσει. 
Φτιάχνουμε το σιρόπι με 5 ποτήρια νερό, 3,5 ποτήρια ζάχαρη, χυμό από μισό λεμόνι. 
Βράσιμο 10 λεπτά. 
Στο τέλος ρίχνουμε 1 βανίλια. 
Σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι, χλιαρό γλυκό. Κόβουμε κομμάτια και σιροπιάζουμε λίγο λίγο. 
Τέλος ρίχνουμε ινδική καρύδα.