ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΜΕ ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ
Μια κρεατόπιτα με κρέατα που είχα μαγειρέψει στη γάστρα και έμειναν!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα ΚΡΕΑΤΑ.
Σε τηγάνι με λίγο ΛΑΔΙ σοτάρουμε 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ σε μικρά κομμάτια και 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ.
Βάζουμε 1 κ.γ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ και σβήνουμε με 1/2 φλυτζάνι ΚΡΑΣΙ ΑΣΠΡΟ.
Προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ και 1/2 φλυτζάνι ΝΕΡΟ, ΜΑΪΝΤΑΝΟ, ΔΥΟΣΜΟ, ΠΙΠΕΡΙ, ΑΛΑΤΙ και το ΚΡΕΑΣ.
Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πιει τα υγρά.
Κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Ρίχνουμε ένα ΑΥΓΟ και ανακατεύουμε.
Άνοιξα και φύλλο που έφτιαξα με: 600 γρ ΑΛΕΥΡΙ, 1/2 κούπα ΛΑΔΙ, ΑΛΑΤΙ, 3 κ.γ. ΞΥΔΙ και ΝΕΡΑΚΙ.
Βγήκαν 4 φύλλα.
Έβαλα 2 κάτω ΛΑΔΩΜΕΝΑ ένα – ένα, το ΜΕΙΓΜΑ, από πάνω τριμμένο ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ και τα άλλα 2 φύλλα πάλι λαδωμένα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, πάνω – κάτω αντιστάσεις για μία ώρα περίπου.
Credits:
Βικυ Γκαρλα Σαρλη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣΚρεατόπιτα Κεφαλλονιάς