
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΜΕ ΑΡΝΙ ΚΑΙ ΧΟΙΡΙΝΟ
Μια κρεατόπιτα με κρέατα που είχα μαγειρέψει στη γάστρα και έμειναν!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα ΚΡΕΑΤΑ.
- Σε τηγάνι με λίγο ΛΑΔΙ σοτάρουμε 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ σε μικρά κομμάτια και 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ.
- Βάζουμε 1 κ.γ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ και σβήνουμε με 1/2 φλυτζάνι ΚΡΑΣΙ ΑΣΠΡΟ.
- Προσθέτουμε 1/2 φλυτζάνι ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ και 1/2 φλυτζάνι ΝΕΡΟ, ΜΑΪΝΤΑΝΟ, ΔΥΟΣΜΟ, ΠΙΠΕΡΙ, ΑΛΑΤΙ και το ΚΡΕΑΣ.
- Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να πιει τα υγρά.
- Κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Ρίχνουμε ένα ΑΥΓΟ και ανακατεύουμε.
- Άνοιξα και φύλλο που έφτιαξα με: 600 γρ ΑΛΕΥΡΙ, 1/2 κούπα ΛΑΔΙ, ΑΛΑΤΙ, 3 κ.γ. ΞΥΔΙ και ΝΕΡΑΚΙ.
- Βγήκαν 4 φύλλα.
- Έβαλα 2 κάτω ΛΑΔΩΜΕΝΑ ένα – ένα, το ΜΕΙΓΜΑ, από πάνω τριμμένο ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ και τα άλλα 2 φύλλα πάλι λαδωμένα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, πάνω – κάτω αντιστάσεις για μία ώρα περίπου.
Δημιουργός συνταγής: Βικυ Γκαρλα Σαρλη