
ΓΚΙΟΥΖΛΕΜΕΔΕΣ
Υλικά
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μηλόξιδο ή λευκό
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 100 γρ. χλιαρό νερό
Για τη γέμιση
- 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1 αυγό
- Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη, ελαστική και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει καθόλου στα χέρια
- Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, τυλιγμένη με διαφανή μεμβράνη για 1 ώρα για να ξεκουραστεί.
- Αν μείνει περισσότερο χρόνο δεν μας αγχώνει γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα.
- Σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε με ένα πηρούνι την φέτα και προσθέτουμε το πιπέρι.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την χωρίζουμε σε 9 μπαλάκια.
- Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο και βάζουμε στη μέση λίγο από το θρυμματισμένο τυρί.
- Κλείνουμε τις 4 πλευρές του φύλλου προς τα μέσα σαν να είναι φάκελος.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο ζεστό ελαιόλαδο και μόλις βγάζουμε τα φακελάκια από τη φωτιά τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν από το λάδι.
- Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρις ότου έχουμε καλοψημένα φακελάκια.
