Γιουβέτσι με μανιτάρια



Μια συνταγή της κυρία Αναστασιας Βλαχου για ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γιουβέτσι με μανιτάρια

Γιατί και η νηστεία έχει τις νοστιμιές της
Ένα απλό νηστίσιμο φαγητό αλλά υγιεινό, αρωματικό και νόστιμο!

ΥΛΙΚΆ
300 γρ. μανιτάρια λευκά
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πορτοκαλί πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ
1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1/2 κούπα νες ελαιόλαδο
μαϊντανό
1 κύβο λαχανικών
αλάτι πιπέρι
νερό
500 γρ. κριθαράκι χοντρό
 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα (νταβα) βάζω το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και τα σκόρδα με λίγο νεράκι και το ανακατεύω μέχρι να εξατμιστεί και να φύγει η σπιρτάδα τους.
Στη συνέχεια ρίχνω το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια και τα ανακατεύω.
Προσθέτω τον πελτέ, ανακατεύω και σβήνω με λίγο λευκό κρασί. 
Περιμένω να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω τις 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και βραζω με νερό για 10'.
Στη συνέχεια προσθέτω όλες τις πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβάκια, τον κύβο λαχανικών, νερό μπόλικο, το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι και βράζω στον αναγραφόμενο χρόνο.
Το μαϊντανό τον προσθέτω 5' πριν το τέλος.
Εάν το νερό δε φτάνει προσθέτω μόνο ζεστό.
ΠΑΝΕΎΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΟΛΎ ΓΡΉΓΟΡΟ!