Μια συνταγή της κυρίας Αννας Καλλεργη για ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αφράτα και λαχταριστά μπριός με σοκολάτα
Απλά υπέροχα και πεντανόστιμα, δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!
Υλικά:
300 ml χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά των 9 γρ.
1 μικρή πρέζα αλάτι
100 γρ. ζάχαρη
3 κ. της σούπας ζαχαρούχο γάλα (αδιάλυτο)
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. βούτυρο LURPAK λιωμένο και χλιαρό
650-700 γρ. αλεύρι για τσουρέκια κοσκινισμένο
Σταγόνες κουβερτούρας, ανακατεμένες με τρούφα
1 κρόκο αυγού
Χωρίζουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε με τη ζάχαρη να ασπρίσουν λίγο.
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε στους κρόκους, χτυπώντας λίγο να ενωθούν.
Διαλύουμε στο γάλα τη μαγιά, προσθέτουμε το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο,το ζαχαρούχο γάλα, το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά με αβγοδάρτη να ενωθούν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι να απορροφηθεί.
Το ζυμάρι είναι αφράτο και κολλάει λίγο.
Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα.
Βάζουμε αλεύρι στον πάγκο μας,ζυμώνουμε απαλά πάνω το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 7 κομμάτια των 175 γρ. το καθένα.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι λίγο με το χέρι, βάζουμε στην επιφάνεια του σταγόνες κουβερτούρας και λίγη τρούφα (σας έχω φωτο),κλείνουμε σαν πουγκί μέσα στο ζυμάρι τη σοκολάτα, το ζυμώνουμε προσπαθώντας να ενσωματωθεί μέσα η σοκολάτα, το ανοίγουμε σε κορδόνι και το κλείνουμε σαν κουλουράκι.
Συνεχίζουμε το ίδιο και στα υπόλοιπα .
Τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού με λίγο γάλα μέσα.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 175 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου , ανάλογα το φούρνο μας.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο να γυαλίσουν.