Καρότο γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Pellumbesha Lumi για ΚΑΡΟΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καρότο γλυκό του κουταλιού

300 γρ. καρότο, πλυμένο και καθαρισμένο
300 γρ. ζάχαρη
1 τεμ. λεμόνι, το ξύσμα του

Κόβουμε το καρότο σε λεπτές λωρίδες με το «μαντολίνο» (το ειδικό εργαλείο κοπής λαχανικών). 
Το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. 
Ανακατεύουμε και όταν η ζάχαρη αρχίσει να λιώνει και να δημιουργείται σιρόπι, αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να βράσει. 
Το γλυκό διατηρείται σε αποστειρωμένο βάζο.