
ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά
Ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1 Βιτάμ Soft
2,5 κούπες ζάχαρη
1 και 1/4 κούπας γάλα
Ξύσμα 2 λεμονιών
4 αυγά
1 Βιτάμ Soft
2,5 κούπες ζάχαρη
1 και 1/4 κούπας γάλα
Ξύσμα 2 λεμονιών
Εκτέλεση
Χτύπησα στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Πρόσθεσα ένα - ένα τα αυγά, το ξύσμα των λεμονιών και τέλος εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι.
Βουτύρωσα τη φόρμα, έριξα αλεύρι και τέλος έριξα το μείγμα.
Έψησα στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω, για μια ώρα.
Έβγαλα από το φούρνο, περίμενα δέκα με δεκαπέντε λεπτά και έβγαλα από τη φόρμα.
Περίμενα λίγο ακόμα και τέλος έριξα το γλάσο σοκολάτας.
Για το γλάσο:
1 κουβερτούρα,
1 κοφτή κουταλιά σούπας Βιτάμ,
3 κ.σ. νερό
Ανακατεύω καλά σε Μπεν - Μαρί.
Μόλις γίνει ένα λείο μείγμα το ρίχνω πάνω στο κέικ.
Διακόσμηση ότι θέλετε εσείς, εγώ είχα χρωματιστή τρούφα, και αυτή έβαλα..