Νηστίσιμη σοκολατόπιτα

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

Ζουμερή και σοκολατένια!!
Εγώ έκανα διπλή δόση σε φόρμα αποσπώμενη Νο26


Υλικά

Για το Κέικ
  • 240 γρ Νερό
  • 225 γρ Αλεύρι Κούλα (για όλες τις χρήσεις)
  • 200 γρ Ζάχαρη
  • 60 γρ Μαρμελάδα Φράουλα (προαιρετικά)
  • 40 γρ Ηλιέλαιο
  • 30 γρ Κακάο
  • 6 γρ Σόδα Φαγητού
  • 5 γρ Λευκό Ξύδι
  • 5 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
  • 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
  • 1 πρέζα Κανέλα
Για το Γλάσο
  • 90 γρ Μέλι
  • 50 γρ Νερό
  • 40 γρ Κακάο
  • 35 γρ Ηλιέλαιο
  • 5 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Για Επάνω
  • Ξηρούς Καρπούς


Εκτέλεση 

Για το Κέικ
  1. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη κανέλα και τη σόδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε άλλο μπολ βάζουμε το νερό, το ξύδι, το ηλιέλαιο και τη βανίλια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υγρά στο αλεύρι.
  3. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα, να καθαρίσει το μπολ και τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Για το Γλάσο
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το γλάσο σε χαμηλή φωτιά,.
  2. Μόλις ψηθεί το κέικ περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο.
  3. Στολίζετε, αν θέλετε, με φράουλες και ξηρούς καρπούς. Εγώ έβαλα μόνο φιστίκι Αιγίνης


Δημιουργός συνταγής: Αναστασια Βλαχου, συνταγή Ελπίδα Χαραλαμπίδου
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget