ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Ζουμερή και σοκολατένια!!
Εγώ έκανα διπλή δόση σε φόρμα αποσπώμενη Νο26
Εγώ έκανα διπλή δόση σε φόρμα αποσπώμενη Νο26
Υλικά
Για το Κέικ
- 240 γρ Νερό
- 225 γρ Αλεύρι Κούλα (για όλες τις χρήσεις)
- 200 γρ Ζάχαρη
- 60 γρ Μαρμελάδα Φράουλα (προαιρετικά)
- 40 γρ Ηλιέλαιο
- 30 γρ Κακάο
- 6 γρ Σόδα Φαγητού
- 5 γρ Λευκό Ξύδι
- 5 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
- 1 πρέζα Κανέλα
Για το Γλάσο
- 90 γρ Μέλι
- 50 γρ Νερό
- 40 γρ Κακάο
- 35 γρ Ηλιέλαιο
- 5 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Για Επάνω
- Ξηρούς Καρπούς
Εκτέλεση
Για το Κέικ- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη κανέλα και τη σόδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το νερό, το ξύδι, το ηλιέλαιο και τη βανίλια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υγρά στο αλεύρι.
- Ανακατεύουμε καλά με σύρμα, να καθαρίσει το μπολ και τέλος προσθέτουμε τη μαρμελάδα.
- Βάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το γλάσο σε χαμηλή φωτιά,.
- Μόλις ψηθεί το κέικ περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο.
- Στολίζετε, αν θέλετε, με φράουλες και ξηρούς καρπούς. Εγώ έβαλα μόνο φιστίκι Αιγίνης
Δημιουργός συνταγής: Αναστασια Βλαχου, συνταγή Ελπίδα Χαραλαμπίδου
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!