
ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά
- 2,5 κούπες νερό
- 1 κούπα ρύζι μπασμάτι
- 1 κούπα ανάμεικτα λαχανικά
- 2 κ.σ. Φυτίνη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κύβο κότας ή ακόμη καλυτέρα ζωμό
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα λαχανικά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το νερό, το ρύζι, τον κύβο και το αλάτι να βράσουν.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και το βράζουμε περίπου για 10 λεπτά να πει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις 2 κουταλιές Φυτίνη να λιώσουν, έπειτα ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.
- Τα ρίχνουμε μέσα στο ρύζι και τα ανακατεύουμε.
ΠΗΓΗ: tasosgiatsis
